Comarques Gironines

“El president Mas no hauria de saltar-se la llei i Rajoy haurà d’entendre que amb l’immobilisme la situació a Catalunya no canviarà”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El primer secretari del PSC deixa clar en una conferència a Tribuna de Girona que “els socialistes volem la consulta però el president Mas està actuant de manera equivocada”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha destacat avui en una conferència a Tribuna de Girona que “el president Mas no hauria de saltar-se la llei” -en la convocatòria de la consulta el proper 9 de novembre- “i Rajoy haurà d’entendre que amb l’exigència de la legalitat i esperant que res no es mogui la situació a Catalunya no canviarà”. El primer secretari del PSC ha destacat que “els socialistes volem la consulta però el president Mas està actuant de manera equivocada, amb la seva estratègia no tindrem consulta”.

“Ni Mas es pot refugiar en les seva política de decisions unilaterals ni Rajoy pot continuar mirant cap a un altre costat, esperant que el temps resolgui el problema”, ha advertit Miquel Iceta. “Pel bé dels catalans i les catalanes, cal que entomin les seves responsabilitats: obrir el camí al diàleg, la negociació i el pacte, serà l’única sortida de Mas i Rajoy després de que el primer convoqui la consulta i el Tribunal Constitucional la suspengui”.

El líder dels socialistes catalans ha instat Mas i Rajoy a prendre Escòcia com a exemple per abordar l’actual situació: “acord entre governs, consulta legal i acordada i reforma federal”. “Cameron, a diferència de Rajoy, sembla haver entès que un nou pacte polític és millor que la secessió i que amb l’immobilisme no acaba amb el problema”. “Aquests són els passos a seguir també a Catalunya, això és treballar per la consulta i per respondre als anhels de més reconeixement i més autogovern dels catalans i les catalanes”, ha conclòs Miquel Iceta.

 

Adjuntem el guió de la conferència de Miquel Iceta “Catalunya, d’ara en endavant” pronunciada a Tribuna de Girona.

Fitxers adjunts: