Comarques Gironines

Juli Fernández i Pere Casellas representaran els socialistes gironines a l'Executiva nacional

  • Actualitzat:
  • Creat:

Fernández s'hi incorpora com a adjunt a la secretaria d'organització per contribuir a l'activació del partit al territori, la implantació i el diàleg com a base de l'acció política. Casellas se sent "honorat" d'entrar a l'executiva com a vocal de plenari

El primer secretari dels socialistes de els comarques gironines, Juli Fernández, i el primer secretari de l'Agrupaió de Figueres, Pere Casellas, representaran la federació de Girona a l'executiva nacional del PSC. Fernández s'hi incorpora com a adjunt a la secretar4ia d'organització amb la voluntat de contribuir a l'activació del partit al tyerritori, potenciar la implantació i fomentar el diàleg com a base de l'acció política. Casellas, que entra a l'executiva com a vocal del plenari, va expressar a Twitter que se sentia "honorat de representar les comarques gironines i Figueres a l'executiva"´.

El reelegit primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat aquest migdia que “en temps de canvis, el PSC ha de seguir impulsant canvis i oferir-se com a instrument de canvi”. Aquest, ha dit, “és el nostre deure i és la nostra responsabilitat”. “Volem un nou inici”, ha explicat Iceta, perquè “volem ser cada dia més útils  a una societat que canvia de forma vertiginosa”. El primer secretari ha recordat que “les polítiques públiques fan canviar les ciutats i, amb aquest canvi, canvien també les demandes i necessitats dels ciutadans”. Per això, “cal formular noves propostes transformadores”, perquè les velles propostes “ja no són les solucions a les noves necessitats”.

En la seva intervenció en la clausura del XIII Congrés del PSC, en què s’ha aprovat la nova executiva del partit amb un 88% de suport, Iceta ha recordat els quatre objectius i reptes dels socialistes en aquest nou període: fer créixer l’economia, repartir la riquesa, crear ocupació amb un nou model econòmic en el qual el creixement que es produirà no generi noves desigualtats; amb una agenda per la Igualtat per defensar el sistema públic de salut i els serveis públics, aturar la privatització de drets, tornar a uns serveis socials d’accés universal i donar un impuls a l’educació; la regeneració institucional i democràtica, i el nou acord entre Catalunya i la resta d’Espanya amb un pacte fiscal federal i la reforma constitucional.

Pel que fa al Congrés, el primer secretari ha afirmat que els participants “heu treballat molt, i molt bé, en la clarificació de posicions en aspectes cabdals com és la reforma constitucional”; ha destacat que es dedica una ponència sencera a trobar fórmules de lluita contra la corrupció i una altra al denominat “partit obert”, a més d’una aposta ferma per posar la lluita contra el canvi climàtic en el centre de les polítiques socialistes, i obrir el debat de la legalització del cànnabis i el de treballar construir en un futur una república federal, i ha apostat clarament per una societat laica.

Fitxers adjunts: