Comarques Gironines

Blanca Cercas, número dos al Congrés per Girona

  • Actualitzat:
  • Creat:

La candidata afirma que "els socialistes són la única força política que ha establert canals de diàleg com a punt de partida per a la solució del conflicte a Catalunya"

Els socialistes són la única opció política que ha admès la situació de Catalunya com un conflicte que cal resoldre amb diàleg i han exercit el govern amb la perspectiva de prendre mesures socials de recolzament a les persones. Aquesta és la conclusió que ha exposat la número dos de la llista del PSC al Congrés per Girona, Blanca Cercas, en la seva primera compareixença com a candidata, durant la qual ha estat recolzada per la portaveu municipal socialista a Girona, Sílvia Paneque, que li ha agraït la decisió, i el primer secretari i cap de llista, Marc Lamuà.

Blanca Cercas arriba a la seva primera experiència com a candidata procedent de l’associacionisme. Llicenciada en Història Contemporània i Postgraduada en Direcció i Gestió de Centres Culturals, Cercas ha estat vinculada a Federalistes d’Esquerres. “El federalisme per definició és diàleg, acord, consens i, per extensió, convivència. L’únic partit que recull aquests principis és el PSC”, ha valorat la candidata. “He dipositat tota la meva confiança en aquest partit per com s’ha significat a favor de l’acord i per la quantitat de decisions que ha pres, de manera especial en els últims temps”.

“El PSC reconeix que hi ha un conflicte i reconèixer és el primer pas per poder-lo resoldre. I davant d’aquest reconeixement ha respost amb una voluntat de trobar acords que ha quedat certificada amb l’obertura de canals de diàleg”, reflexionava la número dos per Girona . “El govern socialista també ha pres mesures de tipus social, com l’increment del salari mínim i la sanitat universal o d’altres, perquè no dir-ho, com l’exhumació del dictador o el reconeixement de les reivindicacions feministes que ens condueixen a la conclusió que un govern del PP, Vox i Ciutadans seria la pitjor de les receptes possibles”.

“Presentar la Blanca ens obre a concloure que una part de la societat civil s’obre per prendre partit per trobar solucions allà on fins ara no n’hi havia. En aquestes eleccions està en joc que les persones se situïn al capdavant de les prioritats polítiques com ara donar nous impulsos a la llei de la dependència, donar mitjans per a l’aplicació de la llei de violència de gènere o per equiparar el salari mínim de manera definitiva als estàndards europeus”, ha proposat Marc Lamuà, que hi ha afegit: “Afrontar reptes d’aquesta naturalesa amb persones com la Blanca Cercas és una garantia”