Comarques Gironines

El catedràtic de dret Ferran Camas encapçala la llista al Senat per Girona

  • Actualitzat:
  • Creat:

El director de la càtedra d’Immigració, Drets i Ciutadania de la UdG explica que ha fet el pas de presentar-se davant l'impuls dels vents ultranacionalistes de dretes i assegura que el PSC ha estat qui millor ha interpretat l’esperit de la Constitució

El PSC de Girona ha presentat avui al catedràtic de Dret del Treball de la Universitat de Girona Ferran Camas com a candidat al Senat. Camas, que és també director de la Càtedra d’Immigració, Drets i Ciutadania de la UdG, ha  explicat que ha fet aquest pas “per obligació moral com a ciutadà, davant els vents ultranacionalistes de dretes que corren per Espanya i malauradament per Europa i el món” i s’ha mostrat convençut que a aquestes circumstàncies s’hi ha de fer front “des d’una postura com la que defensen els socialistes”.

Acompanyat de la portaveu del PSC a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, l’alcalde de Blanes, Màrio Ros i el cap de llista al Congrés a les eleccions generals del 28A, Marc Lamuà,  Ferran Camas ha defensat el paper de la Constitució espanyola com a garantia tant dels drets dels ciutadans com, sobretot, de la llibertat i la igualtat.  De fet, el catedràtic ha assegurat que el Partit dels Socialistes ha estat la formació política que ha sabut interpretar millor l’esperit de la Constitució. “Si algú ha interpretat bé la Constitució, si algun partit l’ha sabut entendre i l’ha aplicat en les seves polítiques, aquest ha estat el Partit dels Socialistes, i per això sóc aquí”, ha afirmat. “El Partit dels Socialistes és qui ha entès millor què significa formar part d’un estat social, què significa el valor de llibertat i què significa el valor de igualtat”. Com a exemple d’aquesta feina ha recordat Ernest Lluch i la seva lluita per universalitzar la sanitat.

Ferran Camas ha assegurat que la Constitució necessita reformes: “Si una constitució queda rígida, el primer terratrèmol la pot enfonsar; en canvi si té instruments de reforma es mantindrà i es consolidarà”, ha sentenciat. En la seva opinió, aquestes reformes constitucionals són necessàries “sobretot davant reptes com  el canvi climàtic, l’envelliment de les persones, l’impacte tecnològic al mercat de treball  o en qüestions d’autogovern”. Ha assegurat, però, que tot això s’ha de fer sempre dins el marc d’aquesta Constitució que garanteix drets, igualtat i llibertat.

Ferran Camas ha explicat que la seva intenció, si surt escollit com senador, és defensar els interessos dels gironins i lluitar per uns valors que considera avui dia totalment necessaris, com son els valors socialistes, els valors humanistes i els drets socials. En relació a aquests drets socials, el catedràtic ha recordat que és professor de Dret Laboral i Seguretat Social i ha expressat la seva preocupació per la desigualtat i la polarització entre els més rics i els més pobres.  Al seu parer, a Espanya s’ha de treballar pe aconseguir “una sanitat d’alta qualitat, una educació a la que pugui accedir tothom amb el màxim de garanties i els millors coneixements; un treball de qualitat i amb uns salaris justos; que les persones puguin tenir un mínim de seguretat econòmica de cares al futur i un treball a on les relacions laborals entre empresaris i treballadors estiguin equilibrades i no com ara després de la reforma laboral del govern del PP del 2012”.