Comarques Gironines

El gironí Marc Lamuà repeteix com a portaveu de Cultura del Grup Socialista al Congrés

  • PSC Comarques Gironines
  • Actualitzat:
  • Creat:

Lamuà reprèn la seva intenció d’incidir en temes com el Museu Dalí, els frescos de Sant Pere de Ripoll o l’arxiu provincial a Girona

Marc Lamuà, 1r secretari PSC CCGG
Marc Lamuà, 1r secretari PSC CCGG

El primer secretari dels socialistes gironins i diputat escollit a les passades eleccions generals del 10 de novembre, Marc Lamuà, repetirà com a portaveu de cultura del Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats. Lamuà és llicenciat en Història i Història de l’Art per la Universitat de Girona (UdG) i és doctorat en Arqueologia per la Universitat Rovira i Virgili (URV). El primer secretari dels socialistes gironins s’ha mostrat satisfet per la confiança que diposita en ell el grup parlamentari i ha assegurat que assumeix aquesta responsabilitat “amb moltes ganes i conscient que a les comarques gironines la Cultura és un tema de gran importància, tant per la sensibilitat social cap a aquest tema com per la seva capacitat d’atreure visitants i, per tant, d’incidir també en l’economia gironina”.

Lamuà considera que la Comissió de Cultura és una plataforma ideal per poder incidir en els temes pendents de cultura que tenim a la demarcació, com ara  “l’arxiu provincial a Girona, la casa natal de Salvador Dalí i el castell de Sant Ferran de Figueres, els frescos de Sant Pere de Ripoll o el Monestir de Sant Daniel de Girona”.

En l’àmbit català, el PSC tindrà quatre portaveus, cinc portaveus adjunts i una presidència de comissió al Congrés, uns nomenaments que es van ratificar ahir a la reunió del Grup Parlamentari Socialista. Pel que fa a les places de portaveu de Comissió, a més de Marc Lamuà a la Comissió de Cultura, Montse Mínguez (Lleida) serà portaveu de la Comissió de Pressupostos; Mercè Perea (Barcelona), portaveu del Pacte de Toledo, i Lídia Guinart (Barcelona), de la Comissió del Pacte d’Estat per la Violència de Gènere.

D’altra banda, el diputat Arnau Ramírez (Barcelona) serà portaveu adjunt de la Comissió d’Afers Exteriors, mentre que Francisco Aranda (Barcelona) exercirà de portaveu adjunt de la Comissió de Política Territorial; Sandra Guaita (Tarragona) serà portaveu adjunta d’Universitats; Carmen Andrés (Barcelona) serà portaveu adjunta de la Comissió de Sanitat; i Sònia Guerra (Barcelona), de Formació Professional.

Pel que fa a les presidències i vicepresidències de comissions, el diputat Joan Ruiz (Tarragona) serà el nou president de Drets Socials i Polítiques Integrals per la Discapacitat; Francisco Aranda, vicepresident de la Comissió de Defensa; Sandra Guaita, vicepresidenta de la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme; Carmen Andrés, vicepresidenta de la Comissió Mixta d’Addiccions i Arnau Ramírez, vicepresident de la Comissió Mixta d’Objectius pel Desenvolupament Sostenible.   A més, Sònia Guerra serà secretària primera de la Comissió del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i Montse Mínguez, secretària primera de la Comissió d’Afers Econòmics i Transformació Digital.

 

Aquestes designacions se sumen al nomenament de José Zaragoza com a portaveu adjunt del Grup Socialista, càrrec que ja va exercir a la XII i la XIII legislatures. D’aquesta manera, queda tancada l’estructura del PSC dins el Grup Socialista al Congrés dels Diputats.