Comarques Gironines

El govern de Palafrugell certifica als seus pressupostos l’absència total d’un model de ciutat

  • Actualitzat:
  • Creat:

Les previsions econòmiques per al 2019 constaten del frau a la ciutadania que va suposar la moció de censura i són pròpies d’un govern que viu d’esquenes al poble, que presta poca atenció als barris i que no té cap proposta de política social nova

Les previsions econòmiques aprovades per l’equip de govern d’ERC i CiU per al 2019 són la constatació del frau a la ciutadania que va suposar la moció de censura i són pròpies d’un govern que viu d’esquenes a la ciutadania de Palafrugell, que presta poca atenció als barris i que no té cap proposta nova dirigida a les persones més vulnerables. Aquesta és la valoració del grup municipal socialista davant l’aprovació, en un ple extraordinari, d’un pressuposto de més de 36 milions d’euros, que una vegada més demostra la manca de capacitat de l’equip de govern per dirigir un ajuntament; que consolida la pujada de l’IBI i de les escombraries d’un 2,5%; que augmenta els impostos per a les obres menors i que incrementa les taxes d’ocupació de via pública.  

“Estem al davant d’uns pressupostos que certifiquen que la moció de censura no estava justificada en termes de gestió política. Els grans perdedors n’han estat el propis ciutadans, que estan suportant pitjors serveis i una càrrega d’impostos més alts”, analitza l’alcalde sortint Juli Fernández. Efectivament aquests són uns pressupostos que no presenten cap proposta nova ni en polítiques socials, ni en matèria de promoció econòmica; i que signifiquen un increment d’un 5,5% del capítol de personal, que en els últims dos anys ha experimentat un increment acumulat del 10% que es tradueix en un augment de la despesa d’1.100.000 euros.

“Els treballadors han de millorar les seves condicions però cal que l’increment de plantilla es desenvolupi a partir d’un pla operatiu de recursos humans, que permeti una projecció de l’administració en vistes a l’any 2.030. L’equip de govern no ha estat capaç de fer aquesta previsió”, analitza el portaveu, alcalde sortint i candidat a l’alcaldia, Juli Fernández. “El govern de Palafrugell demostra que no té model a través de la poca sensibilitat en relació als barris i les associacions i la manca de projectes estratègics de suport a les persones i a l’activitat econòmica”.

El pressupost aprovat per ERC i CiU té mancances notables en l’àmbit de les inversions. “S’hi troba molt a faltar un pla de millores urbanes específic pels barris del municipi, que són els grans oblidats d’aquest govern. Tampoc se’n desprèn que hi hagi una previsió de millores per q les instal·lacions esportives municipals, s’hi observa una manca de planificació per l’execució dels diferents trams dels camins de ronda i no hi ha cap actuació prevista per pacificar la circulació a la carretera antiga de Calella”, conclou Juli Fernández.

El portaveu socialista ressalta, al mateix temps, que el govern municipal queda en evidència deixant fora dels comptes pel 2019 les actuacions pendents del pla estratègic aprovat per l’Ajuntament. Són uns pressupostos que posen de manifest la manca de voluntat per la participació ciutadana de l’equipo de govern que, per segon any consecutiu, no té previst fer cap procés de participació oberta per recollir les aportacions dels ciutadans.