Comarques Gironines

El PSC de comarques gironines organitza una jornada formativa d’estiu a Palamós

  • PSC Comarques Gironines
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els socialistes gironins, juntament amb l’agrupació local de Palamós, han organitzat una jornada formativa per a nous regidors i regidores a l’Espai del Peix a Palamós

Taula socialisme i municipalisme
Taula socialisme i municipalisme

Els socialistes gironins han celebrat avui una jornada formativa per a càrrecs municipals a l’Espai del Peix de Palamós. Prop d’un centenar de persones han assistit a la jornada formativa que ha comptat amb el diputat i primer secretari de comarques gironines, Marc Lamuà, i amb la regidora i primera secretària de l’agrupació local de Palamós, Yolanda Aguilar en la seva benvinguda. Salvador Illa, secretari d’organització del PSC, ha tancat la jornada.

Els socialistes de Comarques Gironines s’han determinat, un cop s’ha superat els temps més complicats per al partit, a fer tot l’esforç per reivindicar que cal acabar l’escletxa social que s’ha obert a Catalunya els últims anys, que és hora de situar les polítiques socials d’esquerres en primer terme, i que a Catalunya l’únic camí possible és el del diàleg d’acord amb les lleis, que són el fonament més profund de la democràcia.

La jornada, que s’ha dividit en dues parts, ha començat amb la xerrada que ha impartit la periodista Teresa García Campos donant les claus i punts per preparar una intervenció pel plenari o per a dirigir-se als mitjans de comunicació. Òscar Aparicio ha intervingut seguidament per explicar la hisenda municipal i l’elaboració i seguiment d’un pressupost i dels seus capítols de despeses d’ingressos i despeses.

L’última part formativa ha estat la taula rodona parlant de socialisme, municipalisme i actualitat política amb Josep Coll, regidor de Palamós, Rafel Bruguera, diputat del Parlament, Marc Lamuà, diputat del Congrés, i Sílvia Paneque, primera secretària del PSC de Girona i diputada provincial. Els regidors i regidores han pogut fer treball en grup i de conclusions abans que el secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, vingués a fer l’informe polític i comentar l’actualitat catalana i espanyola.

A la part de conclusions els i les socialistes han subratllat que el “camí és el diàleg i la tolerància.” Després tots els socialistes han anat a fer una visita al Museu de la Pesca i han dinat a l’Espai del Peix.