Comarques Gironines

El PSC de Vilablareix demana que l'Ajuntament actuï per pal·liar l’accidentalitat al municipi

  • Actualitzat:
  • Creat:

El regidor socialista reclama a l’equip de govern i a l’alcalde d’ERC que actuïn per trobar solucions i que el municipi exigeixi a la Generalitat de Catalunya la instal·lació d’un radar de velocitat

El regidor del PSC de Vilablareix, Pitu Garcia, denuncia que la carretera a Santa Coloma al seu pas pel municipi és un tram excessivament perillós, tal com demostren les dades d’accidentalitat d’aquests últims mesos. Per aquest motiu, Garcia demana a l’equip de govern i a l’alcalde d’ERC que actuï per trobar solucions i que el municipi exigeixi a la Generalitat de Catalunya la instal·lació d’un radar per controlar la velocitat dels vehicles rodats. En efecte, durant les últimes setmanes s’han produït diferents accidents en aquest tram de carretera,  l’últim el dimarts 29 de gener a tres quarts de tres de la tarda.

Hem demanat en diferents ocasions que l’alcalde busqui solucions a aquest problema, perquè hi ha vehicles que travessen el municipi a una velocitat excessiva”, adverteix Pitu Garcia. Per al grup de socialistes de Vilablareix s’ha actuat amb desídia en comptes de buscar solucions i això fa témer que es puguin produir més accidents. “A la sortida de la ciutat de Girona, molts vehicles acceleren. Es pensen que són fora d’àrea urbana. Però, en realitat, estan creuant encara un municipi. No estan en una via interurbana i convé assenyalar-ho”, afegeix Pitu Garcia. El regidor subratlla que “és un tram que té dos problemàtiques ben concretes: és molt utilitzada i s’hi corre massa”.

Tant la construcció de nous habitatges a la banda est, que ha incrementat el pas de persones per al tram de via municipal de Vilablareix, com el mal estat de les vies de servei del tram urbà de la carretera, augmenten la preocupació dels veïns i veïnes del poble. El grup socialista de Vilablareix exigeix a l’alcalde del municipi que prengui mesures urgents per instar la Generalitat que faci el manteniment que toca de la carretera i que implementi un radar de velocitat, que és la mesura més efectiva per impedir que es produeixin nous accidents de circulació.

“El problema de fons és que l’alcalde és massa absent de Vilablareix. No hi ha una preocupació quotidiana per trobar solucions als problemes que tenim els veïns i veïnes”, ha dit Garcia. “El problema fa massa temps que dura i l’accident d’aquesta setmana no ha sorprès a ningú. És el segon que passa en pocs dies”, ha conclòs el regidor socialista. En aquests últims mesos s’han instal·lat diferents radars a les connexions entre Girona i Salt i han tingut resultats eficaços. El grup municipal del PSC de Vilablareix apunta que aquesta solució és també un exemple de quina és la millor per al municipi.