Comarques Gironines

El PSC es mostra disposat a estudiar el projecte de parc eòlic marí Tramuntana

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Diputat al Parlament de Catalunya es va reunir amb les empreses impulsores que proposen instal·lar el parc al golf de Roses i es va comprometre a seguir explorant si el projecte és respectuós amb el territori.

El diputat del PSC al Parlament Òscar Aparicio es va reunir divendres amb les empreses impulsores del projecte del parc eòlic marí Tramuntana, que preveuen constir a la costa de l'Alt Empordà. «Hem d'explorar si aquest projecte pot ser respectuós amb el territori i acceptat pels diferents agents gironins», explicava Aparicio sobre una iniciativa que persegueix instal·lar molins de generació d'energia a 24 quilòmetres de la costa.

Després de la trobada amb Sener i Blue Float Energy, les empreses impulsores que proposen instal·lar el parc al golf de Roses, el responsable socialista es mostrava obert a estudiar el projecte i analitzar-lo amb totes les parts del territori. De fet, la iniciativa ha provocat inquietud a Cadaqués, Roses, Sant Pere Pescador, l'Escala i Torroella de Montgrí-l'Estartit, els cinc municipis costaners més propers a la possible ubicació del Parc. Per això, i també segons va dir amb la preocupació per reduir les emissions de CO2, el diputat es va voler reunir amb els enginyers al càrrec de la iniciativa.