Comarques Gironines

El PSC porta al Parlament de nou el tancament de les urgències al CAP Dr. Vilaplana

  • PSC Comarques Gironines
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els socialistes preguntem quin és l’estat de l’estudi-valoració que es va anunciar el febrer del 2018 sobre el servei d’urgències del CAP i del que encara no se sap res.

El diputat socialista del Parlament, Rafel Bruguera.
El diputat socialista del Parlament, Rafel Bruguera.

El diputat socialista gironí, Rafel Bruguera, ha entrat al Parlament una bateria de preguntes sobre el tancament de les urgències el cap de setmana del CAP Dr. Vilaplana de la ciutat de Girona. El diputat del PSC ha plantejat en una de les preguntes quina és la valoració que fa la Generalitat del tancament de les urgències un cop s’ha complert un any de la mesura, el mes de juny passat.

Sobre l’estudi-valoració que es va anunciar el passat febrer de 2018 i del que avui dia encara no se’n té cap notícia, el diputat gironí ha preguntat en quina fase es troba i quan es disposarà del resultat i es farà públic el mateix. Bruguera ha explicat que “sense aquest estudi, al qual es va comprometre a fer la Generalitat fa any i mig, no hi ha dades objectives que avalin el tancament de les urgències del CAP”.

El PSC també vol saber el nombre d’usuaris del CAP Dr. Vilaplana de Girona, que dona servei als barris de l’Esquerra del Ter, que han estat atesos els caps de setmana al CAC Güell de Girona i a l’Hospital Josep Trueta des del febrer de 2018, data que la Generalitat va decidir unilateralment, sense cap oposició de l’alcaldessa de Girona, tancar el servei d’urgències els caps setmana del CAP gironí.

Fa unes setmanes un grup de veïns i veïnes dels barris de Germans Sàbat i Taialà van anar al Parlament amb la regidora de Girona, Sílvia Paneque, per demanar la reobertura de les urgències els caps de setmana. El diputat socialista no entén com es continua amb el tancament de les urgències quan “el CAP presta serveis a barris amb una població envellida i amb cassos importants de mobilitat reduïda que impedeixen acudir a les urgències del CAC Güell o de l’Hospital Josep Trueta amb facilitat”.

Finalment, el grup parlamentari del PSC, ha preguntat si la decisió del tancament els caps de setmana del CAP Dr. Vilaplana és definitiva. Bruguera ha demanat a l’alcaldessa Marta Madrenas que “aquesta vegada JxCAT (i també ERC) no votin en contra de mantenir el tancament sobre les urgències i que posin per davant la ciutat i els gironins i gironines als interessos partidistes”.