Comarques Gironines

EL PSC POSA LES SEVES CONDICIONS PER APROVAR ELS PRESSUPOSTOS A SALT

  • PSC Comarques Gironines
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els socialistes saltencs veuen imprescindible augmentar els recursos destinats a neteja, la creació d’una oficina antiocupacions i augmentar la plantilla de policia fins arribar a la ràtio aconsellada per Europa

Joan Martín, portaveu i regidor del PSC de Salt
Joan Martín, portaveu i regidor del PSC de Salt

El PSC ha presentat al govern de Salt les seves propostes per aprovar el pressupost municipal. El regidor i portaveu socialista, Joan Martin, ha explicat que “tot i que els nostres vots no són imprescindibles per l’aprovació del pressupost creiem que cal un pressupost aprovat per una àmplia majoria i que posi per davant de tot el benestar i la convivència dels saltencs i saltenques”.

En l’àmbit social els socialistes han demanat al govern augmentar fins a 260.000€ les ajudes a les comunitats de veïns, la subvenció del transport públic als menors de 12 anys, la creació d’una oficina antiocupacions i la redacció i posada en marxa d’un pla d’Igualtat de l’Ajuntament. “Creiem que aquestes mesures beneficiaran directament la ciutadania, Salt té una població molt jove que ha de veure el bus com el seu transport de referència, un transport sostenible i que arriba a tota la vila” ha explicat Martín.

Els socialistes també han insistit que les mesures que proposen en l’àmbit de la seguretat i la neteja milloraran la convivència. “És cabdal que la plantilla de la policia municipal arribi a la ràtio europea aconsellada. Volem el compromís del govern que s’acabi el present mandat amb 60 agents. És important que la ciutadania tingui la certesa que el seu ajuntament vetlla per la seguretat amb totes les seves possibilitats” ha afegit el regidor socialista.

El portaveu dels socialistes també demana que s’incrementi la partida destinada a neteja “les ordenances fiscals aprovades per ERC i JxSalt van apujar un 14% l’impost d’escombraries, és per això que demanem que els ingressos derivats de la mateixa es destinin a millorar la neteja de la vila”.

Els socialistes van manifestar el seu malestar per la pujada dels impostos durant el debat de les ordenances en les que el govern també va pujar l’impost de clavegueram i va eliminar les bonificacions ambientals a l’IBI per a la instal·lació de plaques, entre d’altres, però “un cop aprovades i vigents les ordenances, amb els ingressos addicionals per la pujada dels impostos i l’increment de la recaptació en multes, fan possible i assumibles el finançament de totes aquestes mesures, que a proposta del grup municipal socialista milloren substancialment la convivència i el benestar dels saltencs i saltenques”.