Comarques Gironines

El PSC presenta l’Oficina Parlamentària de les Comarques Gironines

  • PSC Comarques Gironines
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els diputats gironins han presentat més de 15 propostes de millora de les Comarques Gironines durant aquest mes i mig

Aparicio, Paneque (al centre) i Ríos.
Aparicio, Paneque (al centre) i Ríos.

El grup del PSC al Parlament de Catalunya, amb Sílvia Paneque, Òscar Aparicio i Mònica Ríos, ha volgut recordar de nou que és més que urgent la redacció del projecte executiu del nou Trueta. A més, els tres diputats han entrat 15 propostes de millores tangibles per a Comarques Gironines. Millorar el tram i la seguretat viària entre Pont Major i Campdorà a Girona, donar a conèixer el projecte ferroviari del Tren de la Costa Brava, incorporar carrils d’incorporació i desacceleració i il·luminació a la C-63 entre Vidreres i Lloret, la reducció de Comarques Gironines com a demarcació amb més quilòmetres de carreteres d’alt risc, la demanda de respecte paisatgística en el projecte de reforma de la C-31 en el tram entre Gualta i La Tallada de l’Empordà, l’actuació per endreçar l’espai és competència de la Generalitat a Sant Martí d’Empúries i canalitzar el riuet en el punt de desembocadura. També, ordenar i millorar el conjunt d’urbanitzacions que els Ajuntaments no han recepcionat, la incorporació de mitjans telemàtics a les comissaries de Mossos d’Esquadra, el compliment del projecte i la construcció del nou institut de Vilafant, la solució per als abocadors de Solius i Vacamorta, la protecció legal del llentiscle, acabar d’adequar el Pla Director Urbanístic de Revisió de sòls no sostenibles al litoral gironí per evitar que generi inseguretat jurídica als Ajuntaments i finançar les reformes urgents del Conservatori de Música Issac Albéniz.

 

La diputada Sílvia Paneque ha explicat que la creació de l’Oficina Parlamentària està basada “en la proximitat i el treball al territori” i que “la voluntat dels diputats socialistes gironins és la de resoldre els problemes que interessen les persones i els temes claus per a la província que fa molt de temps que estan pendents de solució”. Paneque ha apuntat que “la nostra prioritat serà el Trueta, l’Aeroport de Girona, la recuperació econòmica, les infraestructures i la generació d’oportunitats al territori i les persones. S’obre un temps d’esperança i oportunitats a través dels fons europeus en transformació mediambiental i digital”.

 

El diputat Òscar Aparicio ha dit a la roda de premsa que “ens dedicarem a afrontar els reptes de la demarcació, ja que els reptes de futur són molts”. Aparicio ha insistit que “durant la campanya electoral vam fer bandera de ser una llista municipalista i això marca, en el sentit de posar al capdavant de les nostres preocupacions les persones. El nostre objectiu és trepitjar territori i estar al costat de la gent. El futur de l’autonomia energètica, la recepció de més de 130 urbanitzacions i l’abocador de Vacamorta són tres temes claus pel territori”.

 

Finalment, la diputada socialista Mónica Ríos, ha subratllat que “sabem que la pandèmia ha intensificat problemes que ja existien, però també n’ha creat de nous, sobretot, pel que fa al sector turístic i cultural, i aquests efectes estan essent devastadors, la situació és dramàtica. És fonamental un bon govern a la Generalitat de manera urgent per afrontar aquests reptes, i que es comprometi amb el territori amb la preservació de l’entorn, la recuperació de la Pletera, amb el turisme familiar o amb el Parc Científic i Tecnològic”.