Comarques Gironines

El PSC s’obre a negociar els pressupostos per trobar una sortida a la crisi de Figueres

  • Actualitzat:
  • Creat:

El portaveu municipal socialista, Pere Casellas, avança que el partit atendrà l’Alcalde Masquef si els cita per negociar els pressupostos municipals. El PSC no hi acudirà amb condicions prèvies però adverteix que no prescindirà de les seves prioritats

El PSC de Figueres no jugarà a bloquejar el govern i està disposat, per sentit de la responsabilitat en benefici de la ciutadania, a traçar acords que permetin aprovar els pressupostos i ordenances per al 2019. La situació de desori persisteix a la ciutat de Figueres malgrat el recent canvi a l’alcaldia i la ciutat té reptes en matèria de neteja, seguretat, incivisme i mobilitat, que reclamen una solució que no es pot demorar sis mesos més en espera d’un nou equip municipal per l’altra afectació que tenen de manera directa en la vida quotidiana de la gent.

El PSC està disposat a atendre una convocatòria de l’Alcalde per negociar els pressupostos i les ordenances per trobar una sortida a la crisi de ciutat que viu Figueres. “Hi assistirem amb generositat i  pensant en el benefici dels figuerencs i figuerenques. No posem condicions, senzillament recordarem quines son les nostres prioritats”, recorda Casellas. En aquest sentit, el PSC situa en la primera línia de protagonisme les accions polítiques següents:

  1. Dotació pressupostària per a la Guàrdia Urbana; més mitjans, més personal i suport polític a la seva actuació.
  2. Més inversió en benefici dels ciutadans, especialment a barris en els que el govern no ha invertit res com són la Marca de l’Ham, Juncària, Habitatges del Parc, Parc Sol, Nova Estació, Culubret, Sant Joan i a la zona delimitada per la Rambla, l’Avinguda Salvador Dalí, el Carrer Pujades i Sant Pau.
  3. Inversió en recursos humans per eradicar els talls de llum a l’oest de la ciutat.
  4. Redacció d’un nou estudi de mobilitat.
  5. Rebaixa d’impostos a l’espera de la millora dels serveis municipals.
  6. Rebaixa substancial de la zona blava i revisió de la zona verda.
  7. Augment de la inversió social a les zones més deprimides de la ciutat.

“És ben evident que nosaltres sempre hem pensat en la ciutat. Tenim una responsabilitat amb els ciutadans i no contribuirem a crear situacions de bloqueig. Vam entrar al govern quan ningú es volia comprometre a favor de l’estabilitat i se’ns en va fer fora de forma frívola posant en risc la ciutat, com ha quedat  demostrat en el contracte de les escombraries que s’ha demorat un any i que, malgrat tot, volem recordar que els socialistes vam acabar donant-hi suport”, analitza el portaveu socialista Pere Casellas.

“Els socialistes no volem entrar al govern. Se’ns en va expulsar de forma frívola i frívolament també se’ns diu que som els representants de l’article  155. Per a nosaltres el govern no té cap crèdit, continua instal·lat en la política de propaganda i les actuacions de cara a la galeria. La única cosa que hi veiem diferent és que han multiplicat els recursos d’alcaldia per encarar amb avantatge la carrera electoral”, reivindica Pere Casellas.