Comarques Gironines

El vot socialista garanteix alternatives per a trobar entesa i respecte per les llibertats

  • Actualitzat:
  • Creat:

Marc Lamuà: “Les llibertats són el millor que tenim per això és cabdal fer confiança als socialistes i a Pedro Sánchez. No veiem les calamitats fins que les tenim a sobre. Cal un vot massiu a favor de la moderació per assegurar solucions"

El vot socialista ofereix alternatives polítiques per a trobar punts d’entesa i respecte per les llibertats. Així ho ha expressat avui el cap de llista del PSC per Girona en una roda de premsa de valoració de la campanya de les generals que culminarà aquest diumenge amb les eleccions que decidiran entre tornar el govern a la dreta o resoldre a favor de l’opció que representa Pedro Sánchez. “Les llibertats són el millor que tenim  per això és cabdal fer confiança als socialistes i a Pedro Sánchez. Els humans no veiem les calamitats fins que les tenim a sobre. I si no hi ha un vot massiu a favor de la moderació, les solucions als problemes reals se’ns allunyaran”, ha resolt Marc Laumà.

En els deu mesos posteriors a la moció de censura, el govern socialista a Madria ha procurat ser sincer i desencallar projectes històrics, alguns dels quals afecten directament les comarques gironines com el desdoblament de l’A-2 o l’acabament de les obres derivades de l’arribada del TAV a Girona. Efectivament el PSC representa la moderació davant la dinàmica de confrontació que alimenten les altres forces polítiques que participen en la controvèrsia electoral a Catalunya. “Hi ha coses que costen, com ara que un polític digui que els demòcrates l’han de votar. Que un polític digui que només són demòcrates els que pensen com ell a qualsevol país del món s’interpretaria com que el qui no és demòcrata és precisament qui diu això. I que a sobre sigui Rufián qui ho diu, ell que ha convertit els plens del Congrés en un plató de Sálvame o que ha fet tuïts com els de les 155 monedes de plata, només agreuja i referma l’escàs valor que dóna a la qualitat democràtica de les institucions”.

La campanya ha sorprès també per l’argumentació de Junts per Catalunya, que ho ha supeditat tot a la independència i s’ha auto definit com “el vot de la ràbia”. “La ràbia no ens convé ni a Catalunya ni a Espanya. Però malgrat això la ràbia dels discursos d’aquest nacionalisme tronat ha estat molt preocupant i a Girona més sobretot perquè l’alcaldessa Madrenas ha fet tot el que ha pogut per atiar-la. La ràbia no és un bon ingredient perquè només encén la confrontació i no és la solució de res”. En aquest sentit el candidat socialista per Girona ha fet esment a la cursa electoral en la qual s’han embardissat les dretes: “Aquesta cursa amb la ultradreta ha deixat Ciutadans com una joguina trencada i s’ha vist que quan l’eix del debat polític gira a l’entorn del dilema dreta o esquerra, Ciutadans és un vot inútil que engreixa la demagògia i contribueix a debilitar la democràcia, més encara quan és perfectament sabut que està disposat a pactar amb la ultradreta”

“El PP ha comès un error greu portant la noblesa espanyola a fer campanya a Catalunya amb la única voluntat d’encendre el conflicte”, ha manifestat Lamuà. En contrast amb aquesta actitud, el PSC ha escollit el contacte amb el carrer a través del diàleg amb els ciutadans i ciutadanes per difondre un projecte de concòrdia, acord, moderació i socialisme.