Comarques Gironines

Josep Guix, opresentat com a candidat a l'alcaldia d'Olot

  • Actualitzat:
  • Creat:

El cap de llista socialista planteja un projecte de ciutat basat en el confort urbà, la seguretat, l'educació i el medi ambient com a motors afegits a la industria


Josep Guix es va presentar ahir com a cap de llista del PSC per Olot a les Eleccions Municipals del 2019 en un acte a l'espai DinàmiG d'Olot, en el qual ha tingut el suport del primer secretari del PSC Miquel Iceta i del Diputat al Parlament, Rafel Bruguera, i que va agrupar una cinquantena de persones.
En l'exposició de les seves intencions, Guix va fer un repàs de la gestió municipal dels socialistes durant l'etapa que va durar el pacte amb el PDeCat. Entre els resultats d'aquesta cció en va destacar l'increment de la netedat de l'entorn urbà i, de manera especial, l’estabilitat política que va aportar el PSC amb una actitud positiva i d'entesa que va permetre avançar de manera efectiva en projectes com la reforma del Firal d'Olot, l'antic hospital de Sant Jaume, la dinamització del barri del Carme i la compra d'habitatges per destinar-los a ús social. Tot durant 3 anys de govern de coalició.
La nova proposta dels socialistes d'Olot s’enfoca en la direcció d’oferir un govern obert a tota la ciutat i els seus ciutadans; amb un alcalde que representi a tots els olotins i els seus interessos. "A Olot hi falten carrils bici, voreres més amples i millors accessos a les escoles", afirmava Guix en la seva presentació. Pel pròxim mandat proposa polítiques per aprofitar millor el capital humà i empresarial de la ciutat, paral·lelament amb la bona capacitació que garanteix la formació professional establerta a Olot.
Josep Guix proposa una línia de continuïtat perquè Olot sigui un espai ciutadà segur i es continuï fomentant la ciutat estimulant-ne la relació amb el Parc Natural de la Zona Volcànica i el medi ambient. Així, el candidat
proposa incrementar la vida ciutadana al riu Fluvià així com aprofitar la potència mediambiental per apropar els visitants del parc natural i, en conseqüència, estimular el teixit comercial. Inclosa en aquesta mateixa proposta, Josep Guix va fer esment a la necessitat de reformar el pavelló municipal per convertir-lo en un punt clau del projecte educatiu.
Abans de concloure l'acte, Miquel Iceta va voler fer incís en la importància del diàleg, la negociació i la humilitat. Va reivindicar els ajuntaments com a petits parlaments que han de representar a la societat en la seva totalitat. "Aquest país ha patit massa dolors", va assenyalar Miquel Iceta, fent una crida pel respecte i perquè tots els catalans s'estimin entre ells una altra vegada.