Comarques Gironines

L’estat engega el procés per a la restauració de la part de la plaça Europa de Girona que queda

  • Actualitzat:
  • Creat:

Sílvia Paneque: “Que l’estat materialitzi la recuperació del parc central liquida un deute que teníem amb els veïns i veïnes de Sant Narcís”

L’Estat ha engegat el procés administratiu per a la restauració de la part de la plaça Europa de Girona que havia quedat fora del projecte derivat de l’arribada del TAV a la ciutat de Girona. D’Aquesta manera es confirma l’interès del govern socialista per atendre les demandes de la ciutadania gironina i resoldre una vella reivindicació veïnal i política que, finalment, es veurà solucionada.

Tot i que no tenia l’obligació de complimentar aquestes obres una vegada va donar per acabat el projecte i va entregar l’espai a la ciutat, coincidint amb l’arribada de Pedro Sánchez a la Moncloa l’Estat va obrir una via de negociació amb l’Ajuntament per tallar aquest darrer  serrell del projecte. Així, el govern central va voler incloure una partida als PGE 2019 que donava compliment a aquesta voluntat.

Les obres tindran un pressupost aproximat de 196.000 euros i consistiran en la urbanització de 2.600 metres quadrats amb un acabament similar a la llosa existent per donar continuïtat urbanística a les obres ja executades. Així, la restauració d’aquest darrer sector de la plaça Europa inclourà el farciment de terres, la pavimentació de voreres i zones de vianants, l’enjardinament dels espais verds, la col·locació del mobiliari urbà així com l’asfaltat i la pintura dels sectors que es reservin per a l’entrada de trànsit rodat.

“Ens n’alegrem”, conclou la portaveu municipal i candidata del PSC a l’alcaldia, Sílvia Paneque.  “Que l’estat materialitzi la que ha de ser la darrera de les actuacions per la recuperació del parc central liquida un deute que teníem amb els veïns i veïnes del barri de Sant Narcís que ara, després de patir les obres del TAV durant deu anys, veuran com s’acaba i es recupera aquest espai públic pel barri.” “Com a portaveu del PSC he intentat crear espais adequats de col·laboració per accelerar la conclusió d’aquestes obres que, al capdavall, acaben sent un espai ciutadà que millora l’espai urbà”, hi afegeix Paneque.

“Ja quan havíem estat  l’oposició els socialistes havíem presentat esmenes al Congrés en el sentit de reclamar al govern que es desencallessin les obres derivades del TAV a Girona. La solució que ha anunciat Adif demostra que en aquests pocs mesos el govern de Pedro Sanchez ha recollit aquella feina feta des de l’oposició i ha desencallat l’acabament complet del Parc Central. Estem molt contents que Girona hagi estat una prioritat. Demostra que quan estem al govern som una força efectiva que soluciona els problemes de la gent”, reflexiona el diputat i candidat del PSC a les eleccions del 28 d’abril, Marc Lamuà.