Comarques Gironines

L'homenatge a la memòria d'Ernest Lluch aplega una vuitantena de persones a Maià

  • Actualitzat:
  • Creat:

Hi han intervingut la filla Eulàlia Lluch, el primer secretari de la federació Marc Lamuà; el de la Garrotxa, Albert Bramon, el patró de la Fundació Quim Llach i el secretari d'organització Salvador Illa


Els socialistes recordem cada any Ernest Lluch al cementiri de Maià de Montcal. Aquest any n'ha fet divuit. Aquesta vegada ho hem fet a l'aixopluc de l'església de sant Vicenç per la pluja. Ha estat un acte senzill, emotiu i de record en el qual hi han intervingut Albert Bramon, com a primer secretari de l'Agrupació del PSC de la Garrotxa; el patró de la Fundació Ernest Lluch Quim Llach; el primer secretari de la nostra federació, Marc Lamuà; la filla gran d'Ernest Lluch, Eulàlia, i el secretari d'organització dels socialistes de Catalunya, Salvador Illa. L'acte ha servit per recordar el llegat d'Ernest Lluch, a qui el patró de la seva fundació ha definit com un "gegant intel·lectual".

Lluch fou un polític que avalà el diàleg com a mecanisme per resoldre els conflictes. En aquest sentit, Salvador Illa s'ha referit a la taula de diàleg convocada pel Preswident Joaquim Torra a proposta del PSC a la qual no hi van voler assistir ni Ciutadans, ni el PP, ni la CUP: "Tenim un problema entre catalans en primera instància i hem de refer consensos. Ahir va haver-hi una reunió molt important que era un mandat parlamentari i hem de lamentar la no assistència de tres formacions politiques. Ciutadans, Partit Popular y la CUP. La seva no assistència desobeia un mandat parlamentari. Ens extranya particularment que el primer partit de Catalunya, Ciutadans, no sigui capaç de formular cap proposta, cap alternativa per desbloquejar la situació política a Catalunya"