Comarques Gironines

La recuperació del subsidi per aturats majors de 52 anys beneficiarà 4.500 gironins i gironines

  • Actualitzat:
  • Creat:

Marc Lamuà destaca que el Govern de Sánchez ha anunciat que recuperarà els subsidis als aturats majors de 52 anys com una de les mesures dels Pressupostos Generals pel 2019

El diputat socialista per Girona, Marc Lamuà, ha avançat avui que “la recuperació del subsidi per desocupació als aturats majors de 52 anys que vol impulsar el govern de Pedro Sánchez, i que va eliminar la reforma laboral del PP, beneficiarà uns 4.500 gironins i gironines que es troben actualment en aquesta situació”. Lamuà precisa, també que la recuperació d'aquesta tipologia de subsidis és una de les mesures incloses en els pressupostos socials presentats pel Govern de Pedro Sánchez per l’any 2019.

Cal recordar que aquesta prestació ara recuperada, que evitava que els aturats majors de 52 anys que ja havien esgotat la prestació d’atur es quedessin sense cap ajuda, va ser una de les retallades socials impulsades per l’executiu del PP. La majoria d’agents socials van criticar la mesura deel govern popular i van alertar que, precisament, el col·lectiu dels treballadors i treballadores aturats majors de 52 és un dels grups amb més dificultats per trobar vies per a la seva reinserició al mercat laboral.

En aquest sentit Marc Lamuà ha convidat els diputats gironins i catalans a votar a favor dels pressupostos del govern de Pedro  Sánchez, que suposarien 2.200 milions d’euros més per a Catalunya. Lamuà es pregunta: “Si es produeix finalment un vot negatiu, com podran justificar els líders d’ERC i del PDeCAT que s'oposen a pujar el salari mínim o a recuperar aquest subsidi per als aturats majors de 52 anys, revaloritzar les pensions, revertir el copagament farmacèutic o incrementar les beques per als joves? Si voten negativament, ho faran agafats a les mans del PP i de Ciutadans, partits que com ha quedat demostrat la darrera campanya andalusa viuen del conflicte amb Catalunya”.

“Els socialistes continuarem defensant al Congrés els interessos i inversions per a les comarques gironines i per a Catalunya; i defensarem uns pressupostos que suposen una millora social per al conjunt de la ciutadania. Ens hem passat anys denunciant la manca d’inversió a les comarques gironines durant els governs del PP i ara que tenim l'oportunitat de disposar de 2.200 milions d’euros més alguns es plantegen votar en contra de revertir aquesta desinversió” ha conclòs el diputat.