Comarques Gironines

Rafel Bruguera participa com a ponent en la Jornada del Congrés sobre persones desaparegudes

  • Actualitzat:
  • Creat:

Intervindrà en la taula rodona sobre la Comissió Especial del Senat del 2013 i la seva influència com a referent. Hi participarà juntament amb l'exsenadora Luz Marina Socas-León i el periodista Paco Lobatón, que fou compareixent en aquesta comissió

El Diputat al Parlament i exsenador Rafel Bruguera participarà demà com a ponent en la jornada parlamentària Solucions Jurídiques a les desaparicions de persones, que organitza el Congrés dels Diputats a la sala Campoamor. Bruguera intervindrà en la taula rodona sobre la Comissió Especial del Senat del 2013 i la seva influència com a referent. Hi participarà juntament amb l'exsenadora Luz Marina Socas-León i el periodista Paco Lobatón, que fou compareixent en aquesta comissió.

A Espanya no existeix una definició legal de "persona desapareguda". Preval la del Consell d'Europa adoptada en la recomanació que va fer aquest organisme el 9 de desembre de 2009 segons la qual la persona desapareguda "és la persona absent de la seva residència habitual sense motiu conegut o aparent, l'existència de la qual és motiu d'inquietud o bé que la seva nova residència s'ignora, donant peu a la recerca en l'interès de la seva pròpia seguretat y sobre la base de l'interès familiar o social".

La legislació actual en matèria de desapareguts a Espanya presenta enormes buits i no és prou específica ni prou concreta com exigeix aquest àmbit. és una circumstància que reconeixen tan les associacions de familiars a de desapareguts, com investigadors, operadors jurídics o altres col·lectius implicats. Aquesta mancança genera indefensió i fa créixer el patiment dels qui han de passar pel tràngol de tenir una persona estimada desapareguda.

La jornada es desenvoluparà amb la participació actuiva i el testimoni de familiars de persones desaparegudes, representants de les entitats i fundacions de protecció de nens i adolescents i de recerca de persones desaparegudes així com d'associacions de familiars de persones desaparegudes, a més dels diferents portaveus parlamentaris.