Comarques Gironines

Sílvia Paneque demana que s’apliqui el règim sancionador per les agressions LGTBIfòbiques

  • PSC Comarques Gironines
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els socialistes han demanat també la compareixença de la consellera per informar sobre les agressions LGTBIfòbiques dels darrers dies

Sílvia Paneque, diputada del Parlament.
Sílvia Paneque, diputada del Parlament.

Sílvia Paneque, diputada socialista al Parlament de Catalunya, ha demanat al Govern que posi en marxa el reglament del règim sancionador per les agressions LGTBIfòbiques que preveu la Llei 11/2014 per a garantir els drets LGBTI i per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. “El col·lectiu LGTBI fa set anys que espera que el règim sancionador s’apliqui a Catalunya. L’Observatori contra la LGBTIfòbia ha registrat 865 incidències per LGTBIfòbia des de l’octubre de 2014, data d’aprovació de la llei” ha explicat la socialista.

El passat 17 de maig, dia mundial contra la LGTBIfòbia, el PSC ja va reivindicar en un manifest que a Catalunya, era necessari el desplegament efectiu de la Llei contra l'LGTBI-fòbia, i va recordar també, que set anys després de la seva aprovació, no només no s’havia aprovat el decret que regularia el règim sancionador, sinó que encara no s'havien aprovat parts de la mateixa llei.

La diputada Sílvia Paneque ha demanat, també, la compareixença de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, “per informar sobre les brutals agressions homòfobes succeïdes els dies 29 i 30 de maig a Barcelona, que venen a engruixir les quasi 80 incidències LGTBIfòbiques detectades per l'Observatori contra l'homofòbia, i les més de 30 denúncies per agressions homòfobes en el primer trimestre del 2021”.