Comarques Gironines

Tots per Camprodon demana que s’aturin les obres de les travesseres del carril bici Ripoll-Setcases al passeig Maristany

  • Actualitzat:
  • Creat:

Tots per Camprodon-CP reclama a la Generalitat i a l’alcalde que aturin l’execució de les travesseres del carril bici al Passeig Maristany i replantegin les obres aplicant criteris de respecte als valors paisatgístics i patrimonials

Les obres malmeten visiblement el passeig Maristany
Les obres malmeten visiblement el passeig Maristany

El grup municipal Tots per Camprodon-CP reclama a la Generalitat i a l’equip de govern municipal que aturi l’execució de les travesseres del carril bici al Passeig Maristany i replantegi les obres aplicant criteris de respecte als valors paisatgístics i patrimonials d’aquest espai emblemàtic del poble. Les obres corresponen al tram entre Camprodon i Llanars del trajecte ciclo-turístic que el Departament de Territori i Sostenibilitat està construint entre Ripoll i Setcases i que ha de significar un nou element singular i d’atractiu a la comarca del Ripollès. “Valorem molt positivament tan la construcció del tram que afecta Camprodon com tot el conjunt de l’obra però lamentem profundament que s’estigui fent en detriment i menystenint els valors històrics, paisatgístics i patrimonials del passeig Maristany”, lamenta el grup Tots per Camprodon-CP.

Les obres del passeig Martistany consisteixen en dues travesseres que corregeixen l’orientació  del carril bici en la direcció de Camprodon cap a Setcases, anant i venint. L’actuació al passeig afecta la zona verda central amb un séc que el Departament té previst de pavimentar, amb l’aprovació de l’Ajuntament de Camprodon, per facilitar el pas de bicicletes. És una decisió que Tots per Camprodon-CP no comparteix perquè malmet la zona enjardinada del passeig i en modifica l’aspecte d’una manera molt visible. Tots per Camprodon-CP creu que hi ha una solució alternativa a aquest projecte que respecta la unitat de la zona central del passeig i evita l’impacte visual que provoca el projecte definitiu.

A Camprodon totes les actuacions que s’havien fet al passeig Maristany considerant els valors propis de l’espai, com les que es van acabar l’any 2009. En aquell moment, moment en el qual el PSC ocupava l’alcaldia, el passeig es va millorar aplicant criteris paisatgístics de màxim respecte que no van generar ni controvèrsia, ni rebuig. “No podem estar d’acord amb aquesta actuació perquè hi havia solucions molt més respectuoses amb l’entorn. Observem amb molta preocupació les obres”, lamenta Tots per Camprodon-CP.