Comarques Gironines

El PSC presenta Marià Montsuñer com a cap de llista per Cassà de la Selva

  • Actualizado:
  • Creado:

Marc Lamuà, Sílvia Paneque i Jordi Hereu fan costat al candidat i el que serà el seu número dos, Alfons Martínez Domènech

El PSC de Girona presentarà candidatura a les municipals del 2019 a Cassà de la Selva amb Marià Montsuñer i Alfons Martínez Domènech. Aquest dissabte a les 12 hores del migdia, el grup es va presentar al Centre Cultural Sala Galà. A la presentació, a més dels  dos representants del grup, hi havia el primer secretari de la federació, Marc Lamuà; la candidata i primera secretària de l'agrupació de Girona de Girona Sílvia Paneque, i l'exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu. La candidatura de Montsuñer, va afirmar Lamuà, contribueix a l'optimisme dels socialistes gironins, que tindran llistes a la majoria de pobles i ciutats de Comarques Gironines, una sensació positiva en la què va coincidir Sílvia Paneque.

Marià Montsuñer va explicar per quins motius han acceptat la responsabilitat: “Volem fer les coses de manera diferent i presentar una opció que sigui un canvi de paradigma, perquè fins ara a l’Ajuntament hi ha diferents partits, però hi ha un discurs monolític, que és el mateix, tant el del govern com el de l’oposició”. Montsuñer  afirmava que “Cassà de la Selva té tota la força per ser un municipi fort i el que cal és un Ajuntament que tingui al conjunt de les persones del municipi com a prioritat”.

Marc Lamuà, en la seva condició de primer secretari de les comarques gironines, va expressar una satisfacció profunda pel fet d'haver recuperat finalment la presència dels socialistes en la cursa electoral de Cassà. "Els socialistes hem de ser presents al smunicipis de les comarques gironines perquè som necessaris. El PSC presentarà candidatures a municipis molt diversos mantenint la il·lusió per guanyar la coniança de la ciutadania, governar i, sobretot, canviar les coses des de la perspectiva del servei públic com a mecanisme per millorar serveis i tenir cura del detall a municipis i ciutats."  

La Primera Secretària del PSC de Girona, Sílvia Paneque, va subratllar “que la presentació de la candidatura del PSC de Cassà està formada per persones que, amb els peus al terra, tenen el cap el màxim benestar per a la gent de Cassà i projecte municipal sòlid”. Que el PSC de Girona hagi trobat camins per presentar candidatures a diferents municipis on feia anys que no hi era present dóna confiança perquè la implantació territorial del socialisme refermi el PSC com a "força social que té responsabilitat, voluntat de guanyar i compromís amb les persones". 

Jordi Hereu va afirmar que estava content de poder acompanyar el grup del PSC de Cassà de la Selva en la seva presentació i va recordar que serà sempre present quan el PSC de Girona li ho demani, “perquè aquí cal una dosi extra de coratge per presentar candidatures i, per això, és tan  important fer-ho”. "Catalunya és un país meravellós on hi ha una gran diversitat de pensaments i la creació d’un grup nou a un municipi sempre és motiu d’alegria”. I va compartir que “la màxima voluntat del PSC de Cassà de la Selva és la voluntat de servei i l’aportació democràtica és molt gran per aportar valors com coratge i servei”. Hereu va fer també una defensa del federalisme i va posar èmfasi en què la primera peça d’aquesta ideologia és concebre els municipi al servei de les persones. “De l’atzucac a Catalunya en sortirem amb el federalisme que garanteix plena llibertat i a la vegada plena fraternitat”, va concloure. 

Tots van coincidir assenyalant que els socialistes “són un col·lectiu de persones compromeses amb Catalunya i amb Espanya" i que la convocatòria del Consell de Ministres a Barcelona ha estat pensat com un gest de consideració. Al mateix temps cal agrair, van convenir Lamuà, Paneque i Hereu, que propostes socials tan importants com la pujada del salari mínim interprofessional sigui anunciada des de Barcelona, la capital de Catalunya.