Comarques Gironines

El PSC de Figueres demana a la Subdelegació del Govern que tramiti la col·locació d'un cartell indicador del Castell de Sant Ferran a l’AP-7

  • Actualizado:
  • Creado:

Al mateix temps, el grup parlamentari socialista treballarà al Parlament impulsant esmenes a una proposta de resolució presentada per Ciutadans, per estimular projectes de millora al recinte de la fortalesa-castell que contribueixin a valorar-lo millor

El PSC de Figueres ha presentat una instància a la Subdelegació del Govern perquè l’Estat tramiti la col·locació d'un cartell indicador del Castell de Sant Ferran a l'AP-7. Al mateix temps, el grup parlamentari socialista treballarà al Parlament impulsant esmenes a una proposta de resolució presentada per Ciutadans, per estimular  projectes de millora al recinte de la fortalesa-castell que contribueixin a orientar-lo definitivament cap majors quotes de projecció com a monument. “Figueres no es pot permetre tenir  abandonat per l’Ajuntament un element de projecció d’aquesta importància”, lamenta el portaveu municipal, Pere Casellas.

Els socialistes figuerencs van tenir ocasió d’explicar de viva veu aquesta situació al Subdelegat del Govern Albert Bramon, en una trobada de militants i simpatitzants que havien convocat dissabte a la Cantina de Requesens, a la què hi van assistir més d’una cinquantena de persones, entre les quals també hi havia el diputat a Madrid i primer secretari dels socialistes de les comarques gironines, Marc Lamuà; el diputat al Parlament Rafel Bruguera; i els regidors Pere Casellas, Alfons Martínez i César Barrenechea, president de l’Assocació d’Amics del Castell de Sant Ferran.

“Demanem a l’Ajuntament que compleixi les seves obligacions i arregli el mirador del Castell. És el que li correspon”, insisteix Casellas. Al marge d’aquestes dues peticions a l’equip de govern, el PSC és partidari de donar prioritat a dos projectes de manera tan immediata com sigui possible. Un és la finalització dels treballs de sanejament per a la posterior museïtzació dels pous de la plaça d’armes del Castell fortalesa; i l’altre, l’arranjament de les portes casamates de l’hornabec de Sant Roc seguint els criteris de restauració aprovats pel Consorci.