Comarques Gironines

El PSC pregunta al govern per les urbanitzacions gironines

  • PSC Comarques Gironines
  • Actualizado:
  • Creado:

Els socialistes gironins ja portaven al programa electoral fer una nova llei d’urbanitzacions, per a donar resposta a les necessitats i dèficits actuals de les urbanitzacions dels municipis

Òscar Aparicio, diputat.
Òscar Aparicio, diputat.

El PSC de les comarques gironines ha preguntat al govern de la Generalitat per l’estat de les urbanitzacions de la demarcació. Concretament, els socialistes, han demanat el llistat de les juntes de compensació relacionades amb les urbanitzacions amb dèficits i la còpia de les fitxes de totes les urbanitzacions amb dèficits a les comarques gironines. El diputat gironí, Òscar Aparicio, també ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat si ha actualitzat les fitxes relacionades amb les urbanitzacions amb dèficits a Catalunya que es van fer públiques el 2015, i en cas negatiu, quina és la previsió per fer-ho.

El diputat socialista ha explicat que “ja vam anunciar durant la campanya electoral que volíem una nova llei d’urbanitzacions per a poder donar resposta a les necessitats i dèficits actuals de les urbanitzacions dels municipis. A comarques gironines, només entre la Selva i el Baix Empordà, hi ha 131 no regularitzades. El total de tota la demarcació és de 166”. La llei actual que data de 2009 va permetre emprendre actuacions de regularització i millora a 99 urbanitzacions a tot Catalunya, les últimes convocatòries de línies d’ajuts i subvencions daten de 2010, però.

El 2015 es va fer el darrer inventari, a Catalunya, 1,433 urbanitzacions que afecten prop de 40.000 ha del territori i sumen més de 300.000 parcel·les. D’aquestes urbanitzacions, 700 han estat recepcionades per ajuntaments i queden sense recepcionar més de 730. “El PSC en aquest sentit presentarà una proposta de resolució per actualitzar el catàleg d’urbanitzacions i fer les iniciatives legislatives corresponents per fer de nou línies de subvencions per ajudar en la reforma de les urbanitzacions i començar els treballs per fer una nova llei d’urbanitzacions” ha conclòs Aparicio.