Comarques Gironines

El PSC reclama a l’Ajuntament que adquireixi els terrenys adjunts al CAP per facilitar-ne la remodelació i ampliació

  • Actualizado:
  • Creado:

El CAP va donar servei el 2017 a 230.000 visites i cobreix una població de 31.000 persones amb un 20% de població immigrada

El grup municipal socialista de Palafrugell demana en un a moció que presentarà al plenari de dimarts vinent, que l’equip de govern engegui els tràmits per comprar o fer una permuta dels terrenys annexos al CAP i oferir-la al Servei Català de la Salut per ampliar i remodelar en centre amb la finalitat de millorar l’atenció sanitària a l’àrea que agrupa. El PSC entén que aquesta és una acció de govern cabdal per a la ciutadania perquè estableix les condicions necessàries per afrontar la reforma del CAP causant les mínimes molèsties als usuaris i treballadors. “És un a decisió essencial no només per al municipi de Palafrugell sinó que afecta a tota l’àrea que agrupa Begur, Pals, Torrent i Regencós i obre les portes per a una millora substancial del servei a la comarca. És per tant una actuació que va en benefici del benestar dels ciutadans i ciutadanes i que reforça la idea de Palafrugell com a ciutat de referència”, analitza l’alcalde sortint Juli Fernández.

L’Àrea Bàsica de Salut de Palafrugell va entrar en funcionament el 15 de maig de 1997. Durant aquests 20 anys ha prestat serveis d’atenció primària als municipis de Palafrugell, Begur, Pals, Torrent i Regencós; i va ser la primera que va tenir una unitat docent i oferir residència familiar i comunitària a la comarca del Baix Empordà el 2007. Actualment opera en un edifici de 2.400 metres quadrats; el 2017 va atendre 230.000 visites, dóna cobertura a una àrea de 31.000 habitants amb un 20% de població immigrada; i té una plantilla que ha augmentat de 54 a 81 professionals que donen cobertura de medicina familiar i comunitària, pediatria, ginecologia, odontologia i rehabilitació, amb un servei d’urgències obert 24 hores.

“És molt evident que l’edifici ha esdevingut insuficient i que està saturat. Això ens obliga a plantejar la seva ampliació per adequar-lo al creixement de la població i a l’organització dels serveis de proximitat de de Palafrugell i de la seva àrea de referència”, conclou Juli Fernández.