Comarques Gironines

Els PGE 2019 destinen prop de 5 milions d'euros per les persones en situació de dependència a l

  • Actualizado:
  • Creado:

Al conjunt de Catalunya hi ha destinada als PGE 2019 una partida de 50 milions d'euros que beneficiarà gairebé 28.000 persones relacionades amb el sistema de dependència

Els PGE 2019 preveuen una inversió de 4.880.000 euros destinats de manera directa a les persones dependents de les comarques gironines. Ho avança el diputat socialista Marc Lamuà, que subratlla que "això significa que a les Comarques Gironines hi haurà fins a 2.800 beneficiaris d'aquesta partida pressupostària”. Al conjunt de Catalunya hi ha destinada als PGE 2019 una partida de 50 milions d'euros que beneficiarà gairebé 28.000 persones relacionades amb el sistema de dependència.

En els Pressupostos de l'Estat de 2019 hi ha una partida de 315 milions d'euros que afecta directament a aquelles persones dependents, ja que serveix per recuperar la cotització a la Seguretat Social dels cuidadors. Lamuà ha destacat que "la sensibilitat social i la voluntat de cercar solucions quan s'està al Govern, és demostrar amb partides que millorin directament la situació i les problemàtiques concretes dels ciutadans i ciutadanes".

Així mateix, el diputat socialista ha recordat que "la dependència ha estat una de les assignatures pendents dels últims Governs d’Espanya i també dels executius de la Generalitat de Catalunya durant les darreres legislatures". I ha afegit que, "aquesta iniciativa plasmada en els PGE 2019 posa fil a l'agulla per començar a resoldre aquesta mancança".