Comarques Gironines

Homenatge a Ernest Lluch del PSC comarques gironines

  • PSC Comarques Gironines
  • Actualizado:
  • Creado:

Els socialistes reten homenatge a Ernest Lluch en el 21è aniversari del seu assassinat a Maià de Montcal després que el 2020 no fos possible fer-ho presencialment per la pandèmia

Acte homenatge Ernes Lluch 2022 a Maià de Montcal
Acte homenatge Ernes Lluch 2022 a Maià de Montcal

Aquest matí els socialistes gironins han organitzat l’homenatge a Ernest Lluch com cada 21 de novembre, aniversari de l’assassinat de Lluch a mans d’ETA. La trobada ha tingut lloc davant de l’església de Maià de Montcal i ha comptat amb l’assistència de prop d’un centenar de persones. Han intervingut Josep M. Carreras, vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, Albert Bramon, subdelegat del govern, Sílvia Paneque, diputada del Parlament, Alícia Romero portaveu del grup parlamentari del PSC i José Montilla, president de la Generalitat de Catalunya del 2006 al 2010.

Josep M. Carreras ha volgut insistir en allò que definia millor a Lluch, el diàleg i ha dit que “pensar, dialogar i conèixer. Lluch es va fer un fart d’adquirir coneixement i pensar per poder dialogar amb aquells que no pensaven com ell”. El subdelegat del govern, Albert Bramon, ha recordat que “gràcies al sistema sanitari impulsat per Lluch hem pogut fer front a la terrible pandèmia de la COVID-19” i ha recordat que enguany se celebren els 10 anys de la fi d’ETA “l’Ernest tenia coratge i força, que saber transmetre a tot, i sobretot valentia, la valentia que li va costar la vida”.

La diputada gironina, Sílvia Paneque, ha explicat durant l’acte que “els socialistes gironins reivindiquem moltes vegades l’orgull de ser dipositaris del llegat polític d’Ernest Lluc. La seva memòria la de l’Ernest, la política, la intel·lectual i la territorial és per a nosaltres un dels béns més preuats i més sentits que tenim com a federació de comarques gironines”. I ha afegit que “m’agradava de tu Ernest aquesta immensa qualitat humana, la de defensar una idea fins a les últimes conseqüències, lluny de qualsevol esperit tribal. La llibertat era el valor més cabdal en totes les teves accions polítiques”.

La portaveu socialista al Parlament, Alícia Romero, ha comentat que “què important és recordar el llegat a gegants com Ernest Lluch que ha significat tant per a la nostra família política sinó també per a tots els catalans, els bascos i els espanyols. Ernest Lluch va ser un mestre, com ell mateix es definia, un acadèmic, un ministre”. El president Montilla ha indicat que “quan homenatgem a l’Ernest, no només enaltim la seva trajectòria humana i professional, tant polifacètica i complexa, sinó les trajectòries de tanta gent coneguda o anònima que va fer possible la victòria sobre ETA”.  

Finalment, la néta d’Ernest Lluch, l’Anna (filla d’Eulàlia Lluch) ha donat les gràcies a totes les persones que han assistit a l’acte que “m’han permès conèixer a l’Ernest Lluch, el meu avi, ja que no em van donar l’oportunitat de conèixer’lo”. Posteriorment tots els presents a l’acte han procedit a fer una ofrena floral a la tomba d’Ernest Lluch, ubicada al cementiri de Maià de Montcal.