Comarques Gironines

Juli Fernández presenta el seu projecte en societat

  • Actualizado:
  • Creado:

L’alcaldable vol revalidar la confiança de la ciutadania amb un projecte transversal i la previsió de les necessitats de la ciutat a mitjà termini

El candidat de la llista CP-PSC a Palafrugell, Juli Fernández, va presentar el seu projecte en una conferència al Museu del suro durant la qual va projecter les necessitats i les demandes de la ciutat sobre un escenari a deu anys vista. Amb l'hopritzo del 2030, Fernández, que va omplir l'auditori del museu, va recordar el seu pas per l’alcaldia entre el 2011 i el 2017 i va avançar que, amb el propòsit de revalidar la confiança dels ciutadans i ciutadanes de Palafrugell, aposta a favor d'una llista transversal, de la qual en va anunciar dos noms: el de l’empresari Marc Piferrer i la metgessa Montserrat Verdaguer. "La nostra és una llista allunyada de la confrontació del procés o la moció de censura. No volem ser antiningú".

JuliFernández es va centrar a previsualitzar les necessitats i va fer una projecció de demanda de servei a una dècada vista. "La població s’incrementarà dels 24.000 als 29.000 habitants, amb més volum de persones de més de 65 anys –que passarien del 18% actual del cens al 21%– i d’adolescents. En aquest escenari, apostem per promoure un segon centre geriàtric, a més del Palafrugell Gent Gran, amb un altre centre de dia complementari de l’existent", va detallar el candidat. A banda dels equipaments, el candidat socialista va fer esment a la necessitat de crear nous serveis assistencials i reforçar la capacitat dels que ara ja hi ha en funcionament.

"S’ha de començar a treballar per construir un tercer institut, perquè la capacitat dels dos existents, el Baix Empordà i el Frederic Martí i Carreras, està al límit”, va proposar Fernández, que tyambé es va mostrar partidari de pensar en una nova zona esportiva i un sector destinat a l’oci nocturn.

Des d’una perspectiva més de pensament el candidat va defensar que cal humanitzar la política i recuperar eines de participació, com ara els pressupostos participatius o les cites periòdiques de l’alcalde als barris. En aquesta línia, va reivindicar eines engegades com ara el pla estratègic o els consells.