Comarques Gironines

Rafel Bruguera i Montrse Surroca presenten les propostes socialistes a Ripoll

  • Actualizado:
  • Creado:

Ramon Espadaler demana el vot per Miquel Iceta: "És el vot útil catalanista per posar fi al tripartit de la CUP i evitar la humiliació de Catalunya"

El cap de llista per Girona, Rafel Bruguera, i la número dos Montse Surroca, d'Units per Avançar, amb Ramon Espadaler, número tres per Barcelona, també en representació d'Units, han atès aquesta tarda els mitjans a Ripoll, a la seu de l'agrupació local del PSC, per explicar el programa per al Ripollès. Rafel Bruguera ha detallat el programa i Ramon Espadaler ha puntualitzat que “els catalanistes sabem que Miquel Iceta és clau per evitar la humiliació de Catalunya”. Montse Surroca, per la seva banda, ha assenyalat que “som l’única candidatura que presenta programa per les comarques gironines” i ha afirmat que “proposem mesures que impulsaran l’activitat econòmica del Ripollès”.
Ramon Espadaler ha remarcat, per la seva part, que “el vot al PSC, a Miquel Iceta, és el vot útil del catalanisme que toca de peus a terra per posar fi al tripartit de la CUP. A més, els catalanistes sabem que Miquel Iceta és clau per evitar la humiliació de Catalunya perquè hi ha qui vol deixar Catalunya amb la pell als ossos des de la perspectiva de l'autogvern”
En aquest sentit ha reblat: “Miquel Iceta és el vot-refugi dels catalanistes realistes i pragmàtics. Ho és dels que no volem continuar ballant al so de la CUP que marca el pas i que tampoc volem l’actitud de revenja de C,s i del PP”
A més, Espadaler ha refermat que “els responsables últims de l’aplicació de l’art. 155 son els que van promoure la DUI”

"És clar que una hipotètica independència de Catalunya deixaria el país fora d'Europa. El Ripollès és una de les comarques que ha tret més profit dels programes d'ajudes europees, com ara el programa Líder de les politíques agràries comunes. Per tant, sembla clar que la tendència general de la ciutadania en aquesta comarca hauria de ser la de no voler sortir d'Europa", ha reflexionat Bruguera.

El PSC presenta un programa que es fixa en els detalls de les necessitats i reivindicacions del Ripollès com la torre de comunicacions del Serrat dels Boixos; les vies verdes de Sant Joan a Setcases i de Ripoll a Vic; el Parc Natural de les capçaleres del Ter i el Fresser; el Campus d'excel•lencia transfronterer de l'aigua i el turisme; els vivers d'empreses; la variant est de Ripoll; el pla especial de les colònies industrials del Ter i el Fresser O el desplegament de la fibra òptica a la comarca.

Montse Surroca ha reforçat l'argumentació de Bruguera remarcant que “hem de superar el bloqueig on ens ha portat el govern de Puigdemont i Junqueras”. I ha afegit que “hi ha alternativa entre el rupturisme i l’immobilisme per desbloquejar les qüestions pendents al país i al ripollès. I l’alternativa és Miquel Iceta que representa la única candidatura del catalanisme polític transversal”. Per aquest motiu ha destacat que “hem d’ocupar-nos de la qüestió nacional recuperant el diàleg, el consens i el pacte”.

La candidata d’Units per Avançar ha dit que “també ens hem d’ocupar d’altres problemes que afecten i preocupen a les persones. Al Ripollès és prioritari que desencallem infraestructures pendents per dinamitzar l’economia i crear ocupació”. I ha posat com a exemples millores en infraestructures viàries i ferroviàries, així com en telecomunicacions, en el sector primari (ramaderia), en el Turisme, en el medi ambient, en la formació."